Kennet

Kampholma

Jag heter Kennet och jag arbetar som klassassistent på Norrängsskolan.

Min fritid ägnar jag mig åt som ledare i HIF Klinten där vi bedriver fotboll och innebandy för killar och tjejer med funktionsvariationer. Jag sitter även med i styrelsen för HIF Klinten .

Jag är även invald i Parasport Skånes styrelse, där jag fungerar som sekreterare.

Jag har även ett förtroendeuppdrag i Parasport Sveriges innebandykommité med inriktning för stående Parainnebandy (vi har även rullstolsinnebandy) och Special Olympics. (Special Olympics är för personer med intellektuella funktionsnedsättningar.)


I parainnebandyn kan personer med rörelsehinder, synskadade, hörselskadade neuropsykiatriska svårigheter och intellektuella funktionsnedsättningar deltaga.

Man spelar idag på två olika sätt. man spelar på stor plan 40x20 m med 5 utespelare och en målvakt (6x6), och en liten plan på 20x12 m med 3 utespelare och 1 målvakt 4x4). Normal speltid är 2 x 20 minuter/match.

I parainnebandyn spelar man efter svenska innebandyförbundets regelbok och i Special Olympics efter internationella innebandyförbundets regler. Den lilla planen gör att spelet blir väldigt intensivt och gynnar snabbt passningsspel och spelskicklighet.


År 2020 skall vi arrangera Special Olympics pregames (början av februari) inför Special Olympics World Winter games 2021 i Åre och Östersund. Detta för att trimma organisationen. År 2021 kommer ca 3.000 deltagare ifrån över 100 länder att deltaga i 7 olika sporter. Innebandy, Konståkning, Längdskidåkning, Skridsko (speedskating), Slalom, Snowboard och Snöskolöpning (snowshoeing). i Innebandyn räknar man med någonstans mellan 60-80 lag som skall deltaga i turneringen.